בשנים האחרונות אני מרגיש בתוכי קריאה עמוקה לצאת לריטריט. למעשה, כמעט בכל תחילת שנה אני אורזת מזוודה ומתמסרת לחוויה מעצימה ואינטימית. לפעמים זה ריטריט יוגה שמחבר אותי לגוף ולנפש, לפעמים ריטריט מדיטציה שמעמיק את השקט הפנימי שלי, ולעיתים ריטריט ניקוי שמביא לי תחושת רעננות ובריאות חדשה. יש פעמים שאני בוחרת בריטריט של צמיחה אישית, שבו […]
למה ריטריטים כל כך חשובים לרווחה האישית?
בשנים האחרונות אני מרגיש בתוכי קריאה עמוקה לצאת לריטריט. למעשה, כמעט בכל תחילת שנה אני אורזת מזוודה ומתמסרת לחוויה מעצימה ואינטימית. לפעמים זה ריטריט יוגה שמחבר אותי לגוף ולנפש, לפעמים ריטריט מדיטציה שמעמיק את השקט הפנימי שלי, ולעיתים ריטריט ניקוי שמביא לי תחושת רעננות ובריאות חדשה. יש פעמים שאני בוחרת בריטריט של צמיחה אישית, שבו אני מתמקדת בלמידה על עצמי ועל החיים, ופעמים אחרות שבהן אני משתתפת בריטריט של יצירה או חיבור לטבע. בעיניי, זוהי בדיוק התרופה שאני זקוקה לה: מנוחה, הטענת מצברים, התחדשות והכנה נפשית לקראת השנה הבאה. אבל אלה רק חלק מהסיבות הרבות שבגללן ריטריטים חשובים כל כך לרווחה האישית שלנו.
את סוגי הריטריטים שאני בוחרת לאורך השנים אני מתאימה למה שהגוף והנפש שלי זקוקים לו באותו הרגע: צמיחה אישית, יוגה, מנוחה, מדיטציה, ניקוי והתחדשות, טיולים מעמיקים ועוד. לכל אחד ואחת מאיתנו יש צרכים שונים, ולכן אין ריטריט אחד שמתאים לכולם. העיקר הוא להקשיב פנימה ולהתאים את עצמנו לחוויה שתעניק לנו את המרחב והכלים לצמוח מתוכה.
ריטריט זו הזדמנות מופלאה לעזוב לרגע את החיים היומיומיים, לעצור, "למלא את המצברים" ולהיזכר בעצמנו. עבורי, לצאת לריטריט פירושו ליצור עצירה ולבדוק איך אני מנהלת את חיי ואיך אני רוצה להמשיך. הריטריט מעניק לי בהירות: הוא מאפשר לי להתמודד עם "הבעיות" או האתגרים שהחיים מציבים בפניי, מתוך מקום של שקט פנימי והקשבה עמוקה.
בואו נודה בזה – החיים שלנו היום דוהרים בקצב מהיר להפליא. הטכנולוגיה אמנם הופכת דברים רבים לנוחים יותר, אבל במקביל מוסיפה עומס ולחץ. הגוף שלנו, במהותו, אינו רגיל לקצב התזזיתי הזה, ולכן הפסקות קצרות משגרת היומיום הופכות להכרחיות. עלינו להשתיק את ההמולה, לעצור לרגע ולשבת עם עצמנו, כדי לחזור לחיים עם יותר שלווה וכוח פנימי.
עשרת היתרונות שבריטריט מעניק לנו
- ניתוק מההרגלים השוטפים של היומיום – לצאת מרצף המשימות והלחצים ולהתחבר ל"אין עשייה".
- זמן להתבוננות – להתרחק מהשגרה כדי להבין מה באמת חשוב לנו.
- היכרות מעמיקה עם עצמנו – גילוי חלקים בתוכנו שלא תמיד מתגלים בשגרת החיים.
- רגיעה ברמה עמוקה – לא רק מנוחה פיזית, אלא רוגע נפשי שממלא אותנו באנרגיה חדשה.
- מציאת העצמי האמיתי – חיבור לשקט הפנימי שממנו מגיעות תובנות אותנטיות על מי שאנחנו.
- התבוננות בפרטים הקטנים של החיים – בזמן שהכול מואט, אפשר להעריך את הקסם שבדקויות היומיומיות.
- יצירה ובנייה – ריטריט הוא כר פורה לרעיונות חדשים ודרכים יצירתיות להסתכל על העולם.
- הטענת מצברים – חזרה מהפסקה יזומה כשהגוף והנפש מלאים בכוחות מחודשים.
- התחדשות ורוממות הרוח – לאחר זמן איכות עם עצמך, התחושה היא של רעננות ושמחה פנימית.
- מציאת כיוון חדש לחיים – בין אם זה שינוי בקריירה, ביחסים, בבריאות או בכספים – לריטריט יש יכולת לעודד בהירות, ביטחון ואומץ לבצע את הצעדים הנכונים.
המשמעות של "ריטריט" היא לא היעדרות מהחיים, אלא חיפוש עמוק אחר נוכחות אמיתית. כולנו זקוקים מדי פעם לנתק את הטלפון, לכבות התראות, ולפנות זמן לעצמנו. אנחנו מוצאים את עצמנו נסחפים בשגרה, ב"לעשות חיים" ולא ממש חיים. העומס השגרתי פוגם ביכולת שלנו להיות יצירתיים, להעז ולשפר את איכות החיים שלנו.
הבחירה לצאת לפרק זמן של ריחוק מהיומיום – כדי למצוא איזון, לקבל בהירות פנימית ולתכנן צעדים חדשים באומץ – יכולה להיות נקודת מפנה משמעותית במסע החיים שלנו.
העמקת החיבור הפנימי
אז… למה שתתנו לשנה החדשה לעבור כמו זו שהייתה? אנחנו היוצרים והאמנים של חיינו; צבעי הפלטה בידינו, והגיע הזמן לצייר את החלומות ואת השינויים שאנחנו באמת רוצים לראות מתממשים.
אני בעצמי לא הצלחתי להגיע השנה לאחד היעדים האקזוטיים שרציתי (פרו או קוסטה ריקה), שבהם רציתי להעמיק את החיבור לאימא אדמה / פאצ’המאמא, ולקבל מתנות פיזיות, רגשיות ורוחניות. אבל לא נתתי למגבלות הנסיעה למנוע ממני את ה'זמן לעצמי' שכה חיוני לי. במקום זאת, בחרתי בריטריט ביתי של שבעה ימים, בו התרכזתי על צמיחה אישית, ניקוי פנימי, רוחניות וריפוי.
זו הייתה תקופה אינטנסיבית ביותר של בידוד, איפוק וצום, שמטרתה הייתה לאפשר לי להעמיק פנימה. גופי ניקה את עצמו, הנפש נרגעה עד רמת שקט עמוק, ורק מתוך הדממה הזו יכולתי להקשיב לחוכמה שבי, לתובנות ולאוצרות הנסתרים שחיכו שאיגש אליהם.
אני מקבלת על עצמי את ייעודי ואת תחושת האחריות שבי בתפקיד מרפאה ("רפואת האישה" או Medicine Woman) ברצינות גדולה. הריטריט הביתי הזה היה הזדמנות לבחון את כל פינות הנפש, כדי לגלות ולתת יותר מתנות, להיות בשירות עצמי, האנושות והאדמה הקדושה שלנו – פאצ’המאמא, כעת ובעתיד.
אני מלאת הכרת תודה על שהצלחתי לפנות זמן לשבעה ימים של התמסרות, ואני עדיין בעיצומו של תהליך אינטגרציה לכל השינויים שחוויתי. אוכל לשתף על כך בהרחבה בהמשך, אבל כרגע אני יכולה לספר שאני חשה שלווה פנימית עצומה, שמחה עמוקה, ותחושת בהירות חזקה לגבי מה שאני קוראת אליו בשנה הקרובה!